Letní filmovou školu podporují lidé různých profesí i různých zájmů. Minimálně jedno však mají společné – uprostřed prázdnin se všichni schází v Uherském Hradišti a léto bez Filmovky si už neumí představit.

Podporují nás

Stanislav Blaha

Starosta města Uherské Hradiště

Jsem hrdý na to, že právě Uherské Hradiště je domovem Letní filmové školy, která se v průběhu let stala jedním z nejprestižnějších filmových setkání u nás. Pro mnohé je Filmovka symbolem, který mají s naším městem pevně spjatý, a tak ji vnímám i já. Pamatuji si ji už od mládí a kromě filmu je pro mě synonymem také pro dlouhé letní dny, pohodovou atmosféru, umění v různých podobách a pro setkávání s nesmírně inspirativními lidmi, kteří k nám každý rok přijíždí. Filmovka je fenomén, který každé léto rozproudí život v srdci Slovácka. Dělá Uherskému Hradišti skvělé jméno a já jsem rád, že jí už řadu let mohu stát po boku a podporovat ji.

Zuzana Fišerová

Radní Zlínského kraje pro oblast školství a kultury

Letní filmová škola je festival, který na jednom místě nabízí pohledy na film ze všech stran – od projekcí, besed, výstav, setkání s tvůrci až po příjemné neformální debaty. Zapojeny jsou všechny generace a mnoho institucí a skvělou atmosférou žije celé město. Já osobně zde vždy načerpám spoustu inspirace. Oceňuji, že festival dává prostor pro různorodost názorů, pro komunikaci a snahu domluvit se, protože lidi, kteří jsou ochotní hledat společný kompromis, je těžké zmanipulovat. To všechno jsou důvody, pro které je důležité festival podporovat, a věřím, že podpora Letní filmové školy ze strany veřejného i soukromého sektoru bude stále větší…

Miroslava Barcalová

Mecenáška Filmovky, profesí pedagožka

Filmovku a město Uherské Hradiště mám moc ráda, patří do mého života už někdy od roku 2010 a přeju si, aby se LFŠ konala i v příštích letech. Filmovka je pro mě zážitkem tvořivosti, profesionální poctivosti, zorganizovanosti, pozitivní energie a pozitivního přístupu k životu. Kdysi jsem pracovala v bankovnictví a mám ráda analytickou psychologii Carla Gustava Junga. Tak bych symbolicky řekla, že moc ráda investuji svou energii a aktiva do LFŠ v Uherském Hradišti a věřím v jejich dobré zhodnocení.

Radek Holý

Mecenáš Filmovky, profesí softwarový vývojář

Nejsem žádný altruista. Filmovku podporuji, protože mi na ní záleží. A taky protože mám slabost pro srdcaře, kteří nedělají svou práci jen pro peníze. Celý rok, každý den se těším na další ročník. Unavené oči, bolavá záda, uchozené nohy, propocené tričko a nějaké to umění – nejlepší způsob jak strávit dovolenou. Za pandemie jsem si vyzkoušel, co to je strach, že další LFŠ nebude. Nevím, jak bych to prázdné místo po ní zaplnil. A tak si to pojišťuji. Nehledě na to, že bych stejně ty peníze jinak utratil za kraviny…