Workshop: Film naživo – kreativní filmové reflexe

Neděle 28.7. / 13:00-15:00, HUB 123

Existuje mnoho způsobů, jak se na film dívat a jak mu porozumět. A ty si můžete vyzkoušet přímo na sobě. Budete sledovat filmy a na vlastní kůži si vyzkoušíte herecké výrazové prostředky, práci se zvukem nebo tvorbu speciálních efektů. Interaktivní workshop přináší nový pohled, jak zážitek z filmu přetavit do formy zábavných aktivit, které lze využít při vzdělávání a kreativních filmových reflexích.

Věk: 8+, nutná rezervace na e-mailu adela.mrazova@nafilm.org, vhodné také pro učitele, lektory a zájemce o filmovou a audiovizuální výchovu

Lektorky: Pia Bechtle, Nicky Maas (Eye Filmmuseum, Nizozemsko)

Program bude tlumočen.

Pia Bechtle

Pia Bechtle je členkou edukačního oddělení v Eye Filmmuseum v Amsterdamu, kde vytváří programy pro školy, festivaly a muzea po celém světě. Absolvovala magisterské studium na University of Amsterdam a předtím získala bakalářský titul na Humboldtově Univerzitě v Berlíně. Spolupracovala s muzeem pro děti MACHmit!, festivalem KUKI a Nadací Jimmyho Nelsona. Pia je lektorkou filmového vzdělávání a mimojiné se věnuje vývoji programů pro studenty se speciálními potřebami (např. program "Světlo, kamera,...emoce!" na posílené sociálně-emocionálních dovedností pomocí filmu).

industry-2024-foto-hoste-bechtle

Nicky Maas

Nicky Maas absolvovala jako filmařka na Utrecht School of the Arts v roce 2011. Od té doby tvoří a režíruje především dokumentární filmy pro nizozemskou veřejnoprávní televizi, které představila na mnoha mezinárodních festivalech. Kromě toho má téměř 10 let zkušeností s filmovou a audiovizuální výukou pro různé stupně vzdělávání. V současné době Nicky úzce spolupracuje s Eye Film Museum v Amsterdamu, kde vytváří vzdělávací programy pro veřejnost, které zkoumají hranice mezi realitou a fikcí.

industry-2024-foto-hoste-800-maas